Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η περίοδος λειτουργίας του κέντρου;

Το Πρότυπο Κέντρο Μελέτης λειτουργεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έγραφες γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το κέντρο παραμένει κλειστό τις ημέρες που ορίζονται επίσημες σχολικές αργίες. Κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα γίνονται μαθήματα καθώς οι ημέρες εκείνες αποτελούν την κατάλληλη ευκαιρία για επανάληψη της σχολικής ύλης και κάλυψη μαθησιακών ελλειμμάτων.

Πόση ώρα διαρκεί η μελέτη;

Καθημερινά το παιδί σας μελετά σε ολιγομελή τμήματα για δύο ώρες. Ακόμα και όταν το παιδί δεν έχει σχολικές υποχρεώσεις για την επόμενη μέρα, αξιοποιούμε την ευκαιρία για επαναληπτικές ασκήσεις που βοηθούν στην εμπέδωση της ύλης.

Τι γίνεται όταν υπάρχουν μαθησιακά κενά;

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Πρότυπου Κέντρου Μελέτης αξιολογεί πιθανά μαθησιακά κενά, σχεδιάζει κατάλληλο εξατομικευμένο πρόγραμμα διδασκαλίας το οποίο εφαρμόζει ώστε να καλυφθούν.

Θα έχει το παιδί μου διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο;

Ο μαθητής φεύγοντας από το κέντρο θα έχει ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του έτσι ώστε να έχει το απαραίτητο χρόνο για την ενασχόληση του με ότι τον ενδιαφέρει.

Είναι οικονομικά προσιτό;

Αφουγκραζόμενοι τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις της κάθε οικογένειας διαμορφώσαμε τις τιμές μας έτσι ώστε να αποτελεί η μάθηση δικαίωμα για τον κάθε γονέα που το επιθυμεί για το παιδί του.